De knipoog naar Leeroy Jenkins

12 Okt '07 - 17:29 by

Het spelen van MMORP-games is voor veel van de deelnemers een intensieve en tijdrovende bezigheid. Je gaat in de betreffende game samen met anderen en voor langere tijd 'het kwaad' bestrijden middels allerlei dodelijke wapens. De mate waarin dergelijke missies succesvol aflopen is veelal afhankelijk van de eensgezindheid binnen de spelersgroep.

Enige tijd terug wist gamer Leeroy Jenkins nog (online-)wereldfaam te verkrijgen door in één van de moeilijkste levels van World of Warcraft, en ook nog eens na een lange gamesessie, als een éénling te reageren, waardoor alle medespelers in een mum van tijd de virtuele dood vonden. Al reageerde men alsof ze er in het echt ook slecht aan toe waren. Achteraf was zijn actie, die voortkwam uit het feit dat hij de groepdiscussie niet had gevolgd door een persoonlijk toilet-moment, goed voor een ware online hype. Van T-shirts to speciale websites aan toe.

Automerk Toyota probeert met bovenstaande viral op eigentijdse wijze hun Tacuma-model onder de aandacht te brengen, zij het met een knipoog naar het beruchte voorval met Leeroy Jenkins. De Toyota wint het van de draak, maar dat moge duidelijk zijn.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.