Videoblogging centraal in 'Quarterlife'

18 Sep '07 - 09:19 by

Voor veel twintigers zijn tv-series zoals 'Dawon Creek' of 'OneTreeHill' geen onbekend fenomeen. Zij weten namelijk als geen ander de kijker mee te voeren in het leven van leeftijdsgenoten die (ook) zo ieder hun eigen problemen hebben. Middels aloude thema’s, waaronder verliefdheid, jaloezie en relaties, levert dat natuurlijk de nodige persoonlijke verwikkelingen op.

Volgens MySpaceTV is het echter de hoogste tijd om deze 'good-oldies' te doen vergeten middels een eigentijdse variant die alleen online zal worden gedistribueerd. Het resultaat heet 'Quarterlife', een 36-delige serie die vanaf 11 november a.s. exclusief te zien zal zijn via MySpaceTV.com. Hierin draait alles om een groep twintigers die worden geconfronteerd met zowel 'oude'- als eigentijdse dilemma's, waarbij het fenomeen 'webloggen' een centrale rol inneemt. Eén van de vrienden blijkt namelijk een videoblog bij te houden, waarop ze al haar belevenissen én die van haar naaste vrienden ongecensureerd de wereld instuurt.

De titel 'Quarterlife' slaat overigens op 'de' twintiger die anno 2007 wegens een te vrije ouderlijke opvoeding al vroegtijdig in het leven te maken zou krijgen met een persoonlijke crisis. (En dan moet de veel gepredikte mid-life-crisis nog komen….) Volgens Jeff Berman (General Manager MySpaceTV) is de nieuwe serie 'the single best-produced piece of serialized content for the internet, ever.'

Een dag na vertoning op MySpaceTV is de bewuste aflevering te zien op de website 'quarterlife.com'. Een site die tevens tot doel heeft zich te ontpoppen tot ‘a social network of sorts, where young people can seek jobs and foster professional connections with others. Visitors will also be able to comment on the show and possibly influence future story lines.’

Om de kosten te drukken zijn de producers naarstig op zoek naar andere bronnen van inkomsten, waaronder product placement. MySpaceTV, die verder overigens niets van doen heeft met de bijbehorende website, deelt in de verkregen reclameinkomsten.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.