Het einde van het alfabet?

17 Sep '07 - 11:39 by

Ons dagelijks leven wordt in toenemende mate bepaald door allerlei soorten en maten van beeldschermen. Overal waar je bent, zit of loopt is er wel een 'scherm' die om je aandacht vraagt. En dan hebben we het nog niet eens over de 'standaard' schermpjes die je binnenshuis tegenkomt (o.a. TV, PC, iPod, telefoon, PDA, gameconsole en dergelijken.)

Volgens sommigen krijgen we door deze beeldschermcultuur een overload aan (ongewenste) informatie en zal er vanzelf een 'shake-out' komen, waardoor we weer 'verlost' zijn van al die lichtbakken. Aan de andere kant vinden de meeste jongeren het vandaag de dag juist vanzelfsprekend dat er via beelden met hen wordt gecommuniceerd, waardoor ook hun brein steeds audiovisueler te werk gaat. Hierdoor zal de behoefte aan beeldschermen alleen maar toenemen. In welke vorm dan ook.

Volgens de mysterieuze Italiaanse H725 zullen alle letters, teksten en woorden in de nabije toekomst hierdoor juist verdwijnen en opgaan in een nieuwe technologie: bright.ly genaamd. Ik weet het niet, maar aangezien deze individu claimt uit het jaar 2059 te komen, zette het me wel even tot nadenken. What if? Oordeel zelf.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.