‘Best Non-Superbowl Commercial’

09 Feb '07 - 15:25 by

Dat het bedenken van een tv-commercial niet zo gemakkelijk is als het lijkt, bewijst wat mij betreft de inzendingen bij de SuperBowl-user-generated-ad-challenge. Een hoop tamtam via diverse kanalen, met als beste uitkomst de ‘Car Wash’. Na het bekijken van de officiele commercials die dit jaar á raison van $2,6 miljoen per 30 seconden werden uitgezonden, kreeg ik overigens veelvuldig het idee te zijn terecht gekomen op de site met de overige user-generated-ads. Kortom, het gemiddelde niveau van deze reclamebesteding vond ik teleurstellend, of het is een cultuurverschil met de Amerikanen die ik niet kan overbruggen.

Verrassend genoeg kwam ik vandaag bovenstaande Wii-spot tegen, waarvan ik in eerste instantie dacht dat deze door Nintendo zelf was geproduceerd voor de SuperBowl. Dat laatste bleek echter niet het geval te zijn. Wat mij betreft is deze home-made commercial dan ook het beste voorbeeld van user-generated-ads die ik de afgelopen dagen online heb aangetroffen. Zie hier een korte review van de spot door haar bedenkers.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.