'Amazing Discoveries2.0': hot or not?

16 Nov '06 - 18:22 by

Eind jaren ‘80 had een gemiddeld huidhouden nog geen toegang tot breedband internet en was het televisietoestel veelal het centrale medium in de huiskamer. Een aantal zeer populaire programma’s werden destijds met name ‘s nachts uitgezonden, waaronder het voor velen nu nog bekende ‘Amazing Discoveries’ met de beroemde nagesynchroniseerde man ’Mike‘ van Tell Sell. Direct response TV pur sang.

In dit met name onder studenten populaire ‘wetenschappelijke’ programma werden de meest innovatieve producten aangeprijst. Van de beruchte schoonmaakmiddelen (‘Quick& Bright’), een speciale vishengel (‘The flying Lure’) en de allesblender (’The Juicy Tiger’) tot een heuse laserbestendige (?) autowas. Alhoewel de makers niets te dol was, werden vooral de functionele eigenschappen van de ‘discoveries’ grondig uiteengezet.

Sinds een paar weken lijkt het erop dat er een nieuwe soort ‘Amazing Discoveries’ is opgestaan, maar dan online. Het grote verschil met de televisie-variant is dat de merken het zelf zijn die het initieren en niet een DM-organisatie. Daarnaast lijken de bewuste filmpjes vooral niet te moeten gaan over het product zelf, maar vooral over wat je ermee kunt doen. En dat is hier een breed begrip…

In het geval van ‘Will It Blend?’ worden allerlei voorwerpen in een blender gestopt en zien we na het blendingproces het eindresulaat. Vooral met het oog op vloeibaar voedsel wordt er echt van alles onder het mes genomen; creditcards, blikjes cola, cassettebandjes, complete happy meals tot golfballen aan toe. In het geval van ‘Juice 312’(Nike) wordt de sterkte van een nieuwe soort golfbal aangetoond door het af te vuren op de meest uiteenlopende producten, wat overigens mooie beelden oplevert. Maar wat heeft een golfbal te maken met een pot mayonaise, een meloen, kauwgumballenautomaat, etc.?

Feit blijft dat na de hoos van zelfexperimenterende ‘Mentos-Cola’-filmpjes er een nieuwe rage lijkt te ontstaan waar zelfs de grote merken graag aan meedoen. Lijkt me dat we de komende tijd nog veel variaties op dit thema kunnen verwachten van zowel merken als consumenten. Ben benieuwd welke filmpjes we online zullen tegenkomen na de kadorijke dagen als Sinterklaas en Kerst.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.