Wie wordt 'Mediabedrijf van het jaar'?

18 Sep '06 - 19:06 by

Op het Omroepcongres dat binnenkort wordt gehouden, kan zoals gebruikelijk worden gestemd op het 'Mediabedrijf van het jaar'. De genomineerden dit keer zijn: RVU, 2waytraffic en Q-music. Deze bedrijven werden door een vakjury geselecteerd, waarna de aanwezige congresbezoekers volgende week hun alles- bepalende stem mogen uitbrengen.

Het belangrijkste criterium blijkt hierbij 'een uitzonderlijke prestatie' te zijn, wat meteen de vraag opwerpt wat hier precies onder wordt verstaan. Wat is nog 'uitzonderlijk' vandaag de dag'?

Ben je dat wanneer je als bedrijf legio mensen weet te activeren om mee te spelen (dan wel te irriteren) met interactieve belspellen (2waytraffic), of als je als 75 jarige publieke omroep (RVU) een format weet te realiseren dat 'crossmediaal' is, óf als je als nieuwe muziekzender (Q-music) in een overvol radiolandschap langzaamaan de concurrentie weet af te troeven?

Wat mij betreft beoordelen we de bedrijven in ieder geval niet alleen op hun inzet van de hedendaagse (technische) mogelijkheden binnen hun vakgebied, maar vooral ook op de relevantie van hun product(en) voor de consument.

Mijn voorkeur gaat hierbij dan ook uit naar de RVU die door hun 'Club van 100'-concept via zowel TV, radio als internet mensen weet te bewegen iets voor elkaar te doen zonder er iets voor terug te vragen. Als de omroepen hun commerciele mogelijkheden in de toekomst wellicht gaan uitbreiden, lijkt me dit tevens een geschikt programma om je als adverteerder mee te associeren; het is persoonlijk, vol met betekenisvolle verhalen en (veelal) met een positieve afronding.

Hoe lang zal het trouwens nog duren voordat een bedrijf als 'YouTube' in aanmerking komt om als 'Mediabedrijf van het jaar' te worden genomineerd? De mediawereld speelt zich voor velen steeds vaker ook online af en dat zonder enig benul van landsgrenzen.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op het Omroepcongres en toch je stem willen laten gelden, doe dat dan in een reactie op dit artikel (liefst met argument). Ik zal dan op het meest voorkomende mediabedrijf een stem uitbrengen.


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.