De puberale trekjes van gaming

31 Jan '07 - 23:25 by

Vanmiddag vond in Amsterdam de CrossMediaGames 2007 plaats, een middag vol sprekers en discussie over ‘merken, (cross-)media en games’. Dat gaming zich kan verheugen op een toenemende mate van populariteit behoeft geen betoog meer. De issue van vanmiddag betrof dan ook juist de vraag wat en hoe deze miljoenen industrie kan bijdragen aan de creatieve en financiele doelstellingen van uitgevers, broadcasters en telco’s in een crossmediaal landschap.

Veel sprekers waren het met elkaar eens dat het spelen van een op zichzelf staande game én het tegelijkertijd consumeren van een andere medium niet de toekomst heeft. Als het gaat om ‘serious’ (lees: educatieve)-, dan wel commerciele (lees: arcade-achtige) games, dan is het de mate van ‘involvement’ om een spel maximaal te kunnen spelen die ervoor zorgt dat ‘multitasking’ nagenoeg onmogelijk is. Dit, voor de adverteerder goede nieuws, betekent dat de gamer (bijna) de hele tijd optimaal gefocussed is op de spelcontext en de daarbinnen aangeboden content, al dan niet voorzien van advertising. Op dit Marketingfacts concludeerden we echter al eerder dat de doorsnee productmanager onvoldoende gebruik weet te maken van dergelijke kansen. En dat terwijl steeds meer jongeren het gamen als een alledaagse activiteit beschouwen, met een toenemende speelfrequentie per dag.

(lees verder>>)

iPottie

27 Jan '07 - 19:32 by

Over kolen lopen is passť

26 Jan '07 - 09:41 by

Peprico Red Pepper Sauce: hete sauce

For nature, every day is 9/11

24 Jan '07 - 17:01 by

Om aandacht te vragen voor het behoud van onze natuur op de aardbol is onlangs deze printuiting gelanceerd. Rechtsonderaan staat de url om het Kyoto-verdrag te ondertekenen. Volgens de betrokken Franse non-profit organisatie zijn we allemaal terroristen die de natuur aanvallen door ons consumentisme. Tsja, laten we stellen dat de ad weinig aan de verbeelding overlaat.

Light yourself

18 Jan '07 - 14:05 by

Message with a bottle

13 Jan '07 - 19:21 by

Terwijl veel bierproducenten nog bezig zijn met het vergroenen van hun bierflesjes, is men in Belgie al een stapje verder. De fles als multiple-personality. Geen mens is hetzelfde...

(lees verder>>)

Goede voornemens beginnen bij jezelf!

19:12 by