De wereld van DIOR

29 Jun '06 - 12:03 by


Klik op de afbeelding.

Imagine this...

26 Jun '06 - 18:28 by

(lees verder>>)

Mobiele marketing behoeft impuls

23 Jun '06 - 18:38 by
Gistermiddag vond in het Planetarium in Amsterdam het 3e 'Mobile Marketing Event' plaats. Gezien de hoeveelheid aanwezigen zou je bijna denken dat het hier een nieuw medium betreft, maar niets is minder waar. Het gros van de huidige mobiele telefoontoestellen, PDA's en andere gekloonde varianten binnen dit productsegment kunnen vandaag de dag technisch zelfs al veel meer dan de gemiddelde provider aanbiedt.

In dit kader werd er door de sprekers jammergenoeg dan ook met name ingegaan op (soms aloude) 'SMS'-gerelateerde toepassingen. Vanwege de geldelijke verdiensten en bijbehorende businessmodellen die je erop los kunt laten een begrijpelijke keuze, maar tevens een gemiste kans gezien de ontwikkelingen op het gebied van digitale media.

Een zeer succesvolle Engelse case van het bedrijf Sponge, waarbij barcodes op zakken chips zo'n 15 miljoen sms-jes in korte tijd wist te genereren, bleek een absolute topper. Volgens Maurits van Rijkevorsel (Endemol) is voor het welslagen van een 'SMS(2mail)'-campagne noodzakelijk dat de afzender een zorgvuldig gekozen communicatiemoment met de klant weet te realiseren. Daarnaast moet de ontvanger anderzijds minstens het gevoel hebben er 'beter' van te (kunnen) worden. En pas als dit 'what's in it for me'-principe opgaat, zou een virale uitrol binnen de mogelijkheden liggen. (lees verder>>)

Videobellen, ook leuk voor ouderen

22 Jun '06 - 18:46 by

Vandaag vond de 3e Mobile Marketing Event plaats in Amsterdam. Vanaf morgen staat een verslag van dit congres op deze site en op Marketingfacts.

Dat nieuwe mobiele applicaties zelfs ouderen kunnen bekoren, bleek overigens niet in de casussen van vandaag. De 'Amstrad' -commercial is van enige tijd geleden, maar daardoor niet minder toepasselijk.

'Got a girlfriend'

20 Jun '06 - 12:28 by

Een maand geleden schreven we dat deo-koning 'Axe' door een drietal spots op een ludieke manier de aandacht wist te trekken. Toen was het thema 'Get A Girlfriend'. Sinds een paar dagen is er de vervolgspot op deze campagne, te weten 'Got A Girlfriend'. Een leuke afmaker, die maar weer bewijst dat op ieder potje een dekseltje past. Of was het in ieder glas een muntstuk? Anyway...

'De mobiel' als marketingtool

16 Jun '06 - 21:43 by
Onlangs repte een collegablogger nog over zijn frusterende zoektocht naar een 'normale' mobiele telefoon zonder al teveel 'toeters en bellen'. Een moeizame opgave, zo bleek. Met dit gegeven in mijn achterhoofd leek het me dan ook redelijk simpel om een 'niet-normale' telefoon (veelal 'multimedia' genoemd) aan te schaffen, die de komende jaren voor de broodnodige inkomsten moet gaan zorgen bij de diverse telecombedrijven.

Tot mijn verwondering is het vinden van een dergelijke telefoon, in combinatie met een geschikte provider, zelfs vandaag de dag nog een ondoorzichtige en (vooralsnog) onbevredigende klus. Veel nieuwe toestellen blijken weliswaar veel te kunnen, zij het echter bij slechts een paar telco's, in een klein gedeelte van Nederland en dan ook nog eens beperkt tot slechts hetgeen binnen de portal van de provider valt.

Alhoewel ik hier eigenlijk helaas wel van af wist, vraag ik me af hoe deze (volgens mij lucratieve) branche (lees verder>>)

Zonnetje?

14 Jun '06 - 16:01 by

Gezien de hoge temperaturen van de afgelopen dagen hebben waarschijnlijk veel mensen hun geld gestoken in een verkoelend product, zoals een airco of een ventilator. Bij Heineken hebben ze een geheel eigen oplossing voor dit probleem. (pay-off: Heineken, 'for a fresher world')

Welke kat is er niet groot van geworden

09:46 by

Lolliepop filosofie

13 Jun '06 - 09:20 by

Ongevraagd reclameoffensief

09:09 by

Tweehonderd liter Cola Light en ruim 500 Mentos-snoepjes in colaflessen leveren snoepjesfabriek Mentos in Amerika een ongevraagd reclameoffensief ter waarde van 10 miljoen dollar. Twee Amerikanen filmden hoe ze tientallen flessen cola als klassieke fontijnen elegant laten spuiten. En passant strijden ze tegen videodiensten als YouTube en Google Video.

Meer hierover op Emerce.

Adidas Fresco

12 Jun '06 - 10:08 by

Adidas is al enige tijd erg goed bezig met een zeer mooie en inspirerende '+10'-campagne in de diverse media. Bovenstaande variant, die volgens mij geinspireerd is door de Sixtijnse-kapel bij het Vaticaan, is een echte eyecatcher. En dat nog wel in een... (lees verder>>)

De wasmachine is één grote oceaan

09:58 by

Bovenstaande commercial visualiseert het wasproces van de Ariston-wasmachine alsof je in de wereld van 'Nemo' bent terechtgekomen. Leuk bedacht en prachtig uitgevoerd. Zo worden de mouwen van een 'saaie' blouse ineens als een heuse anemoon uitgebeeld en is je dekbed getransformeerd naar een soort van rog.

In combinatie met de buitentemperatuur een aanlokkelijk wereldbeeld.

Wordt de adverteerder regisseur?

08 Jun '06 - 23:43 by

Gisteren vond in 't Spant in Bussum het eerste 'Branded TV-content'-congres plaats onder leiding van Alfred Levi (MM&MO). Een belangrijk doel van deze bijeenkomst was om duidelijkheid te scheppen in de markt van 'non-spot tv-advertising'. Veel producenten, adverteerders en zenders hebben al enige tijd hun mond vol over de kracht van 'branded tv-content', maar echte harde cijfers en succesvolle cases lijken nog steeds schaars. En dat terwijl het voor alle belanghebbenden goed zou zijn om eens gezamenlijk de nog resterende scepsis rondom dit thema weg te nemen.

Ondanks dat de totale reclamebestedingen tussen 1996 en 2004 aanzienlijk is gegroeid (van 534 miljoen euro naar zo'n 850 miljoen euro), zou het aandeel non-spot, aldus een spreker van KPMG, hiervan niet hebben weten te profiteren. Volgens onderzoek van de VEA (Vereniging van Communicatie-Adviesbureau's) zal het aandeel van non-spot in 2010 echter 25% van de totale spotbestedingen beslaan. Hetgeen betekent dat de 'branded tv-content'-branche de komende jaren een explosieve groei zal gaan doormaken.

Aangezien uiteenlopende partijen zich op deze markt begeven, is het de vraag wie tegen die tijd 'de regie' van dit geheel in handen krijgt. De producent, de adverteerder, de zender, het mediabureau of het reclamebureau? Ondanks dat er relatief weinig adverteerders in de zaal aanwezig bleken te zijn, zou juist deze groep volgens sommige sprekers daarvoor de aangewezen partij zijn. 'Wie betaald, die bepaald', lijkt dus ook hier nog steeds op te gaan.

(lees verder>>)

Kids need space

07 Jun '06 - 16:54 by

(lees verder>>)

Don't miss it!

06 Jun '06 - 17:16 by

Door alle aandacht voor het Oranje-legioen zou je bijna vergeten dat de komende weken ook de nodige interessante bijeenkomsten op het gebied van 'nieuwe media' zijn.

Zo vindt aanstaande donderdag in 't Spant in Bussum het 'Branded TV-Content'-congres plaats, waar de nodige belangrijke spelers en sprekers op dit gebied van zich zullen laten horen. Er schijnen nog een aantal entreebewijzen beschikbaar te zijn.

Op 22 juni aanstaande is in het Planetarium te Amsterdam het 'Mobile Marketing Event'. Gedurende deze dag wordt aan de hand van Nederlandse en internationale casestudies een overzicht gegeven van de uiteenlopende manieren waarop mobiele marketing kan worden ingezet als integraal onderdeel van de relatie tussen merk en consument.

Doe er je voordeel mee.:-)

Van beide bijeenkomsten zal (kort) verslag worden gedaan op dit weblog en op Marketingfacts.

Peugeot your day

02 Jun '06 - 10:59 by

(lees verder>>)

Nike's living

10:55 by

(lees verder>>)